Cattery Zilverstad

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Nieuws

31 januari 2016
De tijd vliegt en het is lange tijd stil geweest op de website. Vandaag toch een berichtje om te vieren dat Isabella jarig is. Op de foto hiernaast is goed te zien dat ze mooi volgroeid is. Isabella heeft een prachtig vacht en een stoere bouw. Ze heeft een solide karakter, is lief en aanhankelijk en past goed in ons kattengezin.

We kunnen ons het leven niet meer voorstellen zonder onze 'baby', die nog steeds onverschrokken is en ook nog steeds denkt dat ze op de tafel mag springen/liggen/slapen. (Dat mag dus niet, nooit!) We zijn benieuwd hoe ze zich deze zomer zal opstellen tegenover de kittens van Molly. We hopen natuurlijk dat ze een stoere tante en liefhebbende pleegmoeder gaat zijn. De tijd zal het leren!

26 juli 2015
Isabella woont al weer ruim twee maanden bij ons. De integratie is enorm soepel verlopen. Alle katten kunnen het goed met haar vinden. Het is ook werkelijk een schat van een poes. Bij de dierenartscontrole (vlak na haar aankomst in Nederland), spinde ze zo hard, dat de dierenarts haar hartje niet kon horen. We probeerden van alles, zelfs met een plantenspuit een beetje water op haar spuiten, en ze bleef maar knuffelen. Uiteindelijk concludeerde de dierenarts dat het onmiskenbaar helemaal goed zat met haar hartje. Op onderstaande foto kijken we samen een filmpje. Isabella werd er een beetje moe van. :-)

27 maart 2015
Na acht weken wachten en een lange rit hebben we vandaag onze nieuwe huisgenote Isabella vom Amorsbrunn ontmoet. Isabella is een heel toegankelijk, mooi meisje. Ze is het enige poesje in een nest van drie kittens. We waren meteen helemaal weg van haar en dat lijkt wederzijds, want ze kwam al snel op schoot liggen. We wisten natuurlijk dat we haar bij dit bezoek nog niet mochten meenemen. In eerste instantie hoopten we haar met twaalf weken op te halen, maar dankzij de informatie in de laatste Baboushka, wisten we dat het toch iets langer ging duren. Alle kittens die uit Duitsland worden geïmporteerd, moeten een rabiësvaccinatie krijgen. En daarna moeten we helaas drie weken wachten tot ze de grens over mag. Het wachten duurt heel lang, maar het is voor een goed doel, dus tellen we braaf de dagen tot we haar voor altijd mee naar de Zilverstad mogen meenemen.

14 maart 2015

Vandaag is de werpkist bezorgd! De kist is werkelijk prachtig. De katten moesten eerst natuurlijk uitgebreid snuffelen en verkennen, maar al snel zat Roza erin. Molly en Melissa mochten toekijken hoe zij zich heerlijk installeerde. Intussen hebben ze er allemaal in geslapen. Het is wachten op het moment waarop ze er met z'n allen in liggen...

2 maart 2015

De kittens van Melissa zijn intussen al negen maanden. We krijgen nog regelmatig foto's en updates. Hieronder recente foto's van Leonid, Vladimir en Saar. Wij zien in alle kittens een stukje Melissa terug. Dat is precies wat we voor ogen hadden toen we bedachten dat we graag een nestje wilden. Het zijn prachtige, lieve, Blauwe Russen geworden. Mission accomplished!

11 februari 2015

Vandaag hebben we een werpkist besteld bij werpkistkat.nl. We weten natuurlijk nog niet of we dit jaar weer kittens zullen hebben, maar we wilden sowieso een mooie slaapplaats voor onze dames. Onze speurtocht bracht ons op de genoemde site. We waren meteen helemaal weg van de prachtige ontwerpen. Intussen is onderstaand ontwerp opgesteld en verwachten we het eindresultaat over ongeveer vijf weken.  

1 februari 2015

Het is voorbij. De kittens zijn in de eerste twee weken van januari verhuisd naar hun nieuwe gezin. We hebben een ongelooflijk leuke tijd gehad met de kleintjes en het liefst hadden we de kittens allemaal willen houden. Gelukkig kregen we al heel snel van alle nieuwe baasjes mooie foto's en leuke verhalen. Hieronder een foto van elk van de drie ventjes uit het nest. Van links naar rechts: Gisli, Lilo en Julius. Lilo staat op de foto met Tamu (Ragdoll), een van zijn nieuwe huisgenoten. Het is fijn te zien dat ze al dikke vrienden zijn!

28 december 2014

De kittens van Molly zijn gek met elkaar. Ze liggen bijna altijd samen te slapen en spelen ook lief samen. Dat wil niet zeggen dat er niet wordt gevochten. Ze rollen regelmatig over de vloer. Soms wordt daarbij stevig gepetst en gepiept. Dat is allemaal onderdeel van het socialiseren. Zo leren ze grenzen van elkaar. En indien nodig, grijpt Molly in en haalt ze de vechtersbazen uit elkaar.

Hierboven is Prinses Muffin het 'slachtoffer' van een pesterige bui van Zena. Muffin lag van de zon te genieten, klaar om even lekker te gaan doezelen. Zena zag haar kans schoon en deelde een tikje uit. Muffin liet zich natuurlijk niet op haar kop zitten en er werd een stevig robbertje gevochten. Zena moest uiteindelijk het onderspit delven. Even later lagen ze samen lekker te dromen.

24 december 2014
Op verzoek van een van de nieuwe baasjes hebben we de kittens gewogen. De eerste weken wegen we ze elke dag, maar zodra ze het goed doen op hun eigen voer, stoppen we daarmee. Toch waren we ook wel nieuwsgierig wat de 'kleintjes' intussen wogen. De resultaten waren zoals verwacht. Julius (Gizmo) is de zwaarste en dat was geen verrassing. Het verschil tussen zijn blauwe bandje en het groene bandje van broertje Lilo is niet altijd goed te zien. Bij twijfel pakken we een van beide op, dan weten we het meteen. Muffin oogt wel stevig, maar dat komt door haar ronde koppie en dikke vacht. Als je haar oppakt, voel je hoe vederlicht ze is. Al met al vinden zijn wij erg tevreden met de uitslag.


12 december 2014
Vandaag zijn de kittens naar de dierenarts geweest. Dat was uiteraard een heel avontuur. De kittens waren nog nooit in de reismand geweest en ook nog nooit buiten. Gelukkig ging mama mee! Voor ons was het ook een spannende gebeurtenis. Wij vinden dit natuurlijk de liefste, mooiste en gezondste kittens ooit. Het oordeel van de dierenarts is echter veel belangrijker. De dierenarts heeft de oortjes, de oogjes, het neusje en het gebit gecontroleerd. En hij heeft goed naar de hartjes geluisterd. Bij de katertjes is gecontroleerd of alles op de juiste plek zit. Alle katjes werden tiptop in orde verklaard. Na de enting zijn we snel weer naar huis gegaan. De kittens waren behoorlijk onder de indruk van alles en hebben de hele avond zoet geslapen...

7 december 2014

Deze week eens een foto met een andere kleur blauw. Prinses Muffin ligt hier gezellig bij onze Roza. Roza is een kruising witte Pers x Siamees. Zij is eigenlijk de reden dat er bij ons kittens rondrennen. We dachten dat ze na het onverwachte verlies van onze Juultje het wel fijn zou vinden om de enige kat in huis te zijn. Dat klopte deels. Ze volgde elke stap die we zetten. Ze lag strak tegen ons aan op de bank, liep mee naar de keuken, probeerde de slaapkamer in te sneaken, miauwde (hard!) als we even geen aandacht voor haar hadden. Toen we terugkwamen van een korte vakantie, troffen we haar volledig in de war aan. Ze was elke dag vertroeteld door de oppas, maar dat was duidelijk niet genoeg. Vanaf dat moment hadden we helemaal geen privacy meer. Roza volgde ons als een schaduw. Hoeveel we ook van haar houden, we werden gèk van haar. De echtgenoot opperde voorzichtig dat het misschien tijd werd voor gezelschap voor Roza. De rest is geschiedenis...

De kittens hebben nu allemaal een naam (toch, Maartje?). En dus krijgen ze hun eigen pagina. Met trots presenteren wij: Zena, Julius, Prinses Muffin, Gisli Olivier en Lilo Thato.

30 november 2014

De kittens worden al behendiger en leniger. Ze roetsjen door de kamer, springen van tafel naar bank, van bank naar krabpaal en vice versa. Het behang moet het ook weer ontgelden. Gelukkig zijn de gordijnen nog niet ontdekt, maar dat zal vast niet lang duren. We proberen ze zoveel mogelijk op te voeden, maar dat lukt helaas niet in één dag. De kleintjes slapen het liefst in de tv-kast, gezellig bij elkaar. De krabpaal is ook een favoriete hangplek geworden. Eerder deze week hebben ze les gehad in het gebruik van de krabpaal. Molly had ze allemaal bij elkaar geroepen en deed voor hoe het moest. Sommige katjes zien we nu voorzichtig proberen, maar er zullen nog wel een paar lesjes nodig zijn voor ze het allemaal onder de knie hebben. Hopelijk wordt ons behang dan minder interessant.

23 november 2014

Er is de afgelopen twee weken veel gebeurd. De kittens eten inmiddels zelfstandig en zijn zindelijk. Ook hebben alle kittens hun toekomstige baasje(s) ontmoet. En er is nog een naam bekend: kitten Blauw heet nu Gizmo! (Later werd dit toch nog Julius.) Oranje en Groen wachten nog op hun naam. Hun baasjes komen deze week nog een keer kijken en hopelijk helpt dat om een naam te kiezen. Overigens hadden we nog een verrassing die gelukkig goed heeft uitgepakt. Oranje is geen meisje, maar een katertje. We hebben dus drie katertjes en twee meisjes.

De overgang van moedermelk naar vast voer ging deze keer wat anders dan verwacht. De kittens toonden niet veel interesse in natvoer. We hebben het met verschillende merken geprobeerd, uiteindelijk zelfs een keer met Gourmet (wat ons betreft niet echt de eerste keuze voor kittens), maar ze hadden er geen zin in. Net toen we het niet meer wisten, zagen we dat de schoffies wel harde brokjes aten. En gretig ook. Daarom lag de hele woonkamer dus telkens onder de brokjes. Ze gingen in het begin namelijk telkens in het bakje staan, dat dan natuurlijk omkieperde. En vervolgens de brokjes van de grond eten. Intussen vinden ze het natvoer van Prins overigens wel heerlijk en duwen ze mama uit de weg als die er lekker van zit te smikkelen.

9 november 2014
We hebben een druk weekend gehad met veel leuke bezoekers voor de kittens. Molly heeft zich voorbeeldig gedragen. Iedereen mocht de kittens aaien en pakken. Uiteraard hield ze alles wel goed in de gaten. Kitten Rood heeft de eer vanaf nu door het leven te gaan als Prinses Muffin. Wij vinden dat Puck en Jip een hele goede keuze hebben gemaakt. De naam past perfect. Kitten Geel heet vanaf nu Zena en gaat bij Lenthe en Yelke wonen. Blauw, Groen en Oranje wachten nog tot hun toekomstige baasjes de perfecte naam hebben bedacht.

Hiernaast overigens kitten Groen die in de tunnel in slaap was gevallen. Molly vond dat eigenlijk maar niets; kittens horen bij haar in de mand. Omdat ze hem niet alleen wilde laten, is ze er uiteindelijk maar bij gekropen...


2 november 2014
Vorige week waren we wat te enthousiast, want de kittens talen nog niet naar 'echt' eten. Ze vinden het nog veel te fijn om bij Molly te drinken. Ze groeien goed, dus wij vinden het prima.

Komend weekend komt er veel bezoek voor de kittens. Dat is goed voor ze, want ze zijn nu op de leeftijd waarop ze moeten socialiseren. Gisteren bij het stofzuigen merkte ik dat hun gehoor nu goed ontwikkeld is. Ze waren niet bang, maar ze bleven wel veilig achterin hun mand. Molly ging heel aandoenlijk met haar hele lijfje over ze heen staan. Ze is zelf niet dol op de stofzuiger, dus dat was heel stoer van haar.


Er is intussen een mogelijke naam bekend. Een van de poesjes gaat misschien Prinses Muffin van de Zilverstad heten. Wat een geweldige naam!

26 oktober 2014
De kittens groeien goed en worden nu echt katjes. Afgelopen week hebben we de bandjes die ze bij de geboorte om kregen, vervangen door de Pupcolors. Deze bandjes zijn van zacht klittenband en daardoor heel goed verstelbaar. De kleintjes kunnen ze blijven dragen tot ze ons huis verlaten. We vonden kitten Geen toch wat ongezellig, dus nu heet dit katje Groen. De katertjes heten nu dus Groen en Blauw. In het vorige nest was dit ook zo, dus we hopen dat er snel namen bekend worden, zodat we de kleuren kunnen laten voor wat ze zijn.

Molly is een geweldige moeder. We kunnen echt aan haar zien dat ze geniet van haar gezinnetje. Ze houdt ze het liefst dichtbij en knuffelt veel met ze. We mogen ze intussen oppakken en wegen zonder dat ze onrustig wordt, maar het moet allemaal niet te lang duren, want dan geeft ze met een speciaal mauwtje aan dat het wel weer mooi is geweest. Dat gaat nog wat worden als de kittens straks de doos uit willen. We zien Geel en Oranje soms al over de rand kijken naar de rest van de wereld. Vermoedelijk gaan ze de komende week aan het verkennen. De komende weken zijn sowieso spannend, want als ze drie tot vier weken zijn, willen we voorzichtig experimenteren met zelf eten. Eerst een mengsel van speciale kittenmelk met speciaal kittenvoer. Dat levert gegarandeerd weer een fijne knoeiboel op. We zullen foto's maken! Zelf eten wordt gevolgd door zelf de bak gaan gebruiken, dus genoeg te beleven de komende tijd!

18 oktober 2014
De kittens hebben hun oogjes open! Gisteren was kitten Rood al bijna zover, nu kijkt ze nieuwsgierig uit haar oogjes. Haar broertjes en zusjes volgen langzaam. Kitten Oranje heeft een oogje open en het andere half dicht. Het ziet er grappig uit. Foto's maken is nog steeds lastig. De kittens worden goed beschermd door Molly en als we ze wegen, volgt ze ons met argusogen. Als een katje op de weegschaal begint te piepen (en het zijn soms net speenvarkentjes), laat ze de rest achter om redelijk opdringerig te komen kijken wat we allemaal aan het doen zijn. Dit zorgt ervoor dat het dagelijkse weegmoment supersnel verloopt en er niet echt een fotomoment is.

De namen doen misschien wat vreemd aan, maar omdat ze allemaal identiek zijn, is het lastig onderscheid te maken. Daarom hebben ze meteen na de geboorte een gekleurd bandje om gekregen. We noemen de kittens naar de kleur van het bandje. Omdat er een kitten zonder bandje is, heet hij daardoor Geen. Dit verandert zodra de nieuwe baasjes ze hebben gezien en een naam hebben gekozen. Die gekozen naam komt uiteraard ook op de stamboom. Vanaf dan doen we erg ons best die naam te gebruiken. Bij het vorige nest was dat in het begin wat wennen en leidde het tot verwarring, maar dat was snel voorbij. Wij zijn erg benieuwd met welke mooie namen Molly's eerste nestje gekroond gaat worden!

8 oktober 2014
Vanavond rond acht uur is Molly bevallen van vijf prachtige kittens, precies 63 dagen na de dekking. De bevalling ging perfect en Molly vond het duidelijk fijn dat we erbij waren. Het is zo mooi om te zien hoe de natuur zichzelf redt. Molly wist in het hele proces precies wat te doen, zonder pufcursus of bevallingsvideo. Ze vond het prima dat we de kittens even wegnamen om ze te wegen en een bandje om te doen. Na vier kittens leek ze er klaar mee, dus na nog eens drie kwartier hebben we de werpdoos verschoond en besloten we dat het tijd was om te gaan eten (het was al tien uur!). Toen we na een half uurtje nog even keken of alles goed ging, telden we opeens vijf hoofdjes! Het vijfde kitten was geruisloos geboren. Het bleek een lief klein katertje te zijn. Het is inderdaad waar wat men zegt; vlak na de geboorte kun je goed zien welk geslacht de kittens hebben. Bij Melissa waren we helemaal in de ban van het wonder der natuur en hebben we niet gekeken. Daardoor hebben we wekenlang getwijfeld over het geslacht van de kittens. Dat wilden we nu voorkomen, dus we hebben goed opgelet. We zijn er nu behoorlijk zeker van dat we weer drie poesjes en twee katertjes hebben. We hebben nog een uurtje gewacht en toen de werpdoos nog een keer helemaal verschoond. Moeder en kittens moeten natuurlijk wel comfortabel en schoon kunnen slapen!

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu